Lyddempende gardiner til hjemmestudioet

Skal du gjøre opptak eller drive på med musikk hjemme så kreves det gardiner til studioet dersom du har vinduer i rommet. Lyder både utenfra og innenfra kan forstyrre akustikken i studioet ditt. Derfor er det viktig å ha riktig type lyddempende gardiner i hjemmestudioet.

Bruk tykke gardiner

Først av alt så bør du se på gardiner som er tilpasset vinduene dine. Gardiner fungerer ikke bare som et dekorativt element, den har også fine funksjoner. Det finnes stoffgardiner med flere lag som har gode og isolerende egenskaper. Altså lyddempende gardiner. Slike gardiner er gjerne mer kjent som mørkleggingsgardiner, da de er designet for å holde dagslyset ute i oppholdsrommet. Disse har lydabsorberende evne ved å minimere ekko. Det er nemlig ekkoer som forverrer akustikken i hjemmet ved å reflektere og skape resonans. Lyder utenfra blir ikke fullstendig blokkert, men gardinene er effektive nok til å minimere ekko og redusere støyoverføringen i rommet. Tykkelsen på gardinene eller blendingsgardinene er bidrar med å redusere støynivået til en viss grad. De har en god evne med å absorbere støyet før den kommer inn i hjemmet ditt på en effektiv måte. De brukes til å begrense lyder fra å sprette fra harde overflater som for eksempel vinduer, vegger og dører.

Hvilke materiale virker mest lydisolerende?

Gå for materiale med de beste lydabsorberende egenskapene. Materiale som kan være brukbare i gardiner er stoff med akryl, skinn eller ikke-porøs vinyl til bruk for lydisolering. De er alle gode alternativer til bruk for god absorpsjonsevne og lyddempende effekter. En viktig faktor er størrelsene på gardinene. Det er noe av det første du bør tenke på da de må være minst seks tommer bredere fra sidene og minst seks tommer lengre enn den opprinnelige lengden fra bunnen til toppen. Masse blokkerer lyder. Derfor lønner det seg å finne de tyngste gardinene. Jo tyngre, desto bedre støyreduksjon får du. For å kunne blokkere luftbårne lydoverføringer trengs det masse til veggene. Masse er den mest effektive måten å blokkere støyoverføringen på og gjøre veggen lydtett. Det kan være for eksempel massebelastede vinyl eller akustiske paneler. Eventuelt så kan du isolere hulrommene i veggen for å gjøre dem mer lydtette. Du kan også prøve å legge til et annet lag av veggen for å forbedre støydempingen i sin helhet. I tillegg til masse, vekt og materiale så finnes det andre fordeler i gardinene. Det kan være brannsikker og vannbestandighet. Lydisolerte gardiner er ikke bare designet for sine egenskaper til studioet ditt. De kommer også i ulike farger, design og teksturer. Du kan enkelt dekorere musikkstudioet til å bli din egen personlige stil. Best av alt så får du jo med lyddempende egenskaper i tillegg til det flotte designet.

Skikkelig tungrock til arbeidet – fem fete band

Kjært barn har mange navn, og rockemusikk er intet unntak. Selv om de har litt ulike stiler, kan man fange metall, tungrock, heavy metal, hardrock og mange andre under sammen paraply. Men, er du av dem som driver med snekring og bygging, kan det være greit å bli kjent med noen nye band. Her skal vi se på fem fete band som virkelig er hardtslående.

Apropos hardtslående, skal du dundre gjennom berg og fjell, trenger du kanskje et hendig verktøy. Sjekk ut Darda-maskinen til akuttutleie.no, den får jobben gjort uten sprenging i det hele tatt. La heller metallbandene rocke løs.

1. Riverside

Riverside er et polsk hardrockband med store symfoniske låter. Med albumet Wasteland tok de også Sverige og Danmark med storm. Selv om ikke så mange nordmenn har hørt om dem, er de virkelig store i utlandet. I år starter de turneen i Statene. Kanskje du får oppleve dem i Skandinavia også?

2. Alter Bridge

Alter Bridge er et amerikansk band med Myles Kennedy og Mark Tremonti i spissen. Med albumet Blackbird utgav de låter som When Tomorrow Comes og Watch Over You. Med assosiasjoner til The Beatles og den fantastiske låta Blackbird, tok bandet virkelig verden med storm. Perfekt musikk når man får arbeidet gjort.

3. Gojira

Gojira er et hardtslående death metal-band fra Frankrike. Vi har ikke sett maken til band siden Noir Desir turnerte rundt om i hele Europa på 80- og 90-tallet. Med dyp guttural og heseblesende riff er Gojira et band man kan få mye spennende musikk ut av. Velg låter som Love og Clone for virkelig hard tungmetall.

4. Zyklon

Når du trenger akuttutleie.no, kan du slappe av med god musikk. Zyklon er våre egne artister som tar den helt ut med trash-metall av god gammel årgang. Zyklon var en gang store på scenen, men i dag gjør de hver sine egne gigs.