Begynnelsen av rock eventyret

Slik startet rock & roll

Det var Chuck Berry som oppfant rock and roll i 1955. Han var en svart mann som spilte svart musikk, men tidene forandret seg. Hvite barn hørte mye på rhythm and blues «RnB» og hvite musikere spilte RnB side om side med country musikk. Musikk industrien begynte å skjønne at det var et hvitt marked for svart musikk. Rock and roll ble en suksess over natta. Musikk industrien begynte å promotere hvite idoler som, Elvis Presley, men de virkelige heltene var Chuck Berry, som symboliserte musikken og skapte en spesiell energi mellom publikum og de som opptrådte. Rock and roll ble i senere tid arvet til hvite rockere, slik som Presley, som fremførte sanger komponert av obskure svarte musikere. Hvite rockere ble mildere og mildere med årene, og dermed druknet rock and rollens grunn til å eksistere.

Rock and roll begynte å utvikle seg mer da folke sangere begynte å synge om problemer i systemet, Vietnam krigen og sivile rettigheter. Bob Dylan var den mest innflytelsesrike musikeren som lagde protest sanger og ledet motstandsbevegelsen mot etableringen med enkle sanger og poetiske tekster. En hel generasjon trodde på han og fulgte hans drømmer og visjoner. På samme tidspunkt tok rock and roll en bisarr helomvending når musikken traff vestkysten, California i USA. The Beach Boys oppfant surfe musikken. Rock and roll musikk med en spinn av sofistikerte harmonier. En naturlig blanding av rockere og doo-wop, så ut til å bli et fantastisk drivhjul for det melodiske aspektet i rock and roll.

Rock and roll på 60-tallet

På tidlig 60-tallet samlet mange veteraner seg sammen og dannet band som the Rolling Stones, the Yardbirds og the Animals. Rolling Stones ble en stor sensasjon i London og slo rekorder ved å lage de mest suksessfulle singlene i den eraen. Logoen deres er en av de mest kjente i verden, og kan fås som deksel på din iphone x telefon. The Yardbirds eksperimenterte mest og ble treningsområdet for tre av de største gitaristene gjennom tidene, nemlig Eric Clapton, Jeff Beck og Jimi Page. Fra der av ble to blues band født. Også noen år etterpå kom Led Zeppelin og the Cream som revolusjonerte rock musikken igjen.

Beatlemania

Liverpool hadde ingen store undergrunn scener, men de hadde flere kommersielle rock bands. Produceren George Martin var et fenomen når det kom til å skape instrumentale ideer. Først med Gerry And The Pacemakers, og senere med The Beatles. Beatles var det første bandet som gjorde verdens suksess. Det tok så av, at det stjal momentet fra blues scenen, og de forstod hvordan man snudde musikken til å få stor media oppmerksomhet.

Senere på 60-tallet

Senere på 60-tallet, begynte Rock and roll og blomstre mer og mer. Vi fikk The Who, Led Zeppelin og vidunderet Jimi Hendrix, som ingen ville ha i bandet sitt, fordi han var for god, ifølge Eric Clapton. Han var rett og slett et helt band for seg selv.