Rockestilen gjennom flere generasjoner

Rockestilen har utviklet seg gjennom tidene med musikken. Slik som sjangeren selv, så har stilen holdt på røttene sine via flere generasjoner. Stilen har særlig utviklet seg siden 1950-tallet og frem til i dag. Noe som du kan oppdatere stilen din med er rocka bukser dame.

Fra rockabilly til hippie

Elvis var en kjent rock ´n roll musiker på 50-tallet. Han var også kjent for sin rene, fullstendige og formelle stil av scenen. På scenen hadde han på seg loafers, finbukse og jakker som satte grunnlaget for rockestilen i ettertid. Bukser dame bestod av tre ulike stiler på 50-tallet. Det var blant annet tailored snacks, Capris og cigarette bukser dame. Det var også bukser dame i dongeri som var inn. Videre så bestod moten av bluser og skjørt. På 60-tallet var det inn med en lugg, slik som på bandmedlemmene i The Beatles. Det var også inn med skinny skjorter og slengbukse. 70-tallets mote utviklet seg til et mer mangfold av sub-genrer. Det variert mellom bruk av glitrende sminke og skinnende antrekk. The Beatles brukte blant annet blomstrete skjorter og lot bartene vokse ut til å bli mustasjer. Kvinnemoten bestod gjerne av bukser med høye liv, frynsete jeans og mini skjørt. Stilen var også preget av bluser med bindefarger eller poncho. Noe som også var populært å bruke på scenen var tørkler og pannebånd.

Grungy til moderne

Videre på 80-tallet ble hårstilene lengre og lengre. Det ble mer vanlig med bruk av lær, dongeri og mye sminke. Sorte leggings med topper var vanlig. Gjerne skinnjakker eller skinnvester. På 90-tallet så tok Grunge rocken av og gotisk rock. Den mer grungy stilen bestod av revnet jeans, slitte t-skjorter, gamle gensere og Converse sko. Artister som sverget til stilen var Green Day og Kurt Cobain. Den gotiske rockestilen var inspirert av grupper som Banshees, Bauhaus og Siouxsie. I disse bandene handlet det om skrekk, død og fornærmelser. Stilen bestod av flere nyanser med sort og grått. Fra 2000-tallet ble verden mindre og musikkinspirerte stiler ble mindre tydelige. Eldre stiler som hippie og vintage tilbehør ble til en boho-stil. Stilen ble utviklet på 90-tallet, men fortsatte til 2000-tallet. Indie rock ble utviklet på 70-tallet og fikk oppmerksomheten som ble en del av yngre rockere i verden. På 2010-tallet fikk rock ´n roll en gjenoppdagelse som utformet en miks og match av stiler som resulterte i en hipsterstil. Hipstere var inspirert av grunge-stilen fra 90-tallet og et par elementer fra type 40-tallet. De fokuserte mye mer på vintage og bærekraft. Klær skulle være resirkulert eller brukt for eksempel. Mange har argumentert for at rock ´n roll sjangeren muligens ikke var en egen sjanger på tiden. Moten derimot er uenig med dette, da den tilsier noe annet. Skulderputer og sommerfugl topper var inn. Det ble sett på artister som Lady Gaga og Rihanna som virkelig satte i gang trenden. 2018 ble beskrevet som året hvor den ultimate rock ´n roll stilen hadde sin oppblomstring. Den var å se på catwalks som har hentet sin innflytelse fra hver av rockens tiår.