By:Larm 2017 – En mektig opplevelse

 

Oslo er i disse dager i ferd med å komme seg etter By:Larm 2017. Festivalen er noe av det mest interessante som Norge har å by på, når det kommer til utvalg o variasjon innen musikk. Den største ulempen med festivalen, er at det er umulig å få med seg alt som er blitt tilbudt. I løpet av en langhelg i Oslo er det nemlig blitt tilbudt et utvalg av rundt 200 artister. Det betyr mange konserter og for lite tid.

Festivalen er på det viset en stor bransjefest, et slags fesjå for de som vil opp og frem i musikkbransjen. Det har gjort valget av konserter desto vanskeligere. Det er nemlig vanskelig å vite hva de ferske og ukjente artistene tar med seg opp på scenen.

Noe som likevel er sikkert, er at kvaliteten er garantert. Noe som har forandret seg fra tidligere tider, er at antallet søkere for de begrensede spillejobbene er gått opp, noe som innebærer at det har blitt flere artister å velge i, for den fagjurien som slipper inn de spillelystne på arrangementet. Dette har løftet kvaliteten på de som slipper igjennom, men det har også ført til at litt av spenningen er borte. De som slipper gjennom er nemlig så gode, at de på mange måter allerede har en kontrakt i lomma. I bytte mot spenningen som man hadde ved tidligere arrangementer i rekken av de mange By:Larm-festivalene, har man i dag derimot en garantert god konsertopplevelse, uansett hvilken scene man velger å besøke.

Sterke nykommere gjorde et meget bra inntrykk på By:Larm 2017

Blant dem som ikke skuffet med sitt første store show, er den 18-årige rapperen Ezzari, som var innmari dyktig. Det samme kan sies om produsenten Cashmere Cat som også gjorde en solid opptreden, med selvsikker opptreden på scenen. Arrangementet var pakket, og det var vanskelig å komme inn. Ikke rart, nå verdens kuleste katt allerede har gjort det så bra i utlandet.

Norsk Hip-Hop er i stadig vekst

Det er også bemerkelsesverdig at så mange unge rappere er med. By:Larm har satt spesiell fokus på kvinnelige rappere i 2017, og det er samtidig kommet frem mange forskjellige nye Bergens-rappere som gjorde et solid inntrykk på hovedstadens publikum.

De som liker rock som er tung og hard ble heller ikke skuffet

De som liker rock som er tung og hard, ble heller ikke skuffet. Feltet var godt dekket av mange dyktige artister. De som muligens fremstod best var Black Magic, et band som spiller en gammeldags form for hardrock som bringer minnene tilbake til det gode 70-tallet. Dette er et band for dem som liker Judas Priest, eller Ghost. Dertil kan man også anbefale NAG fra Stavenger, så vel som Dreamarcher fra Oslo.