Norsk rock lever i beste velgående

 

Det finnes et stort antall nye norske rockere som har brutt gjennom i den senere tiden. Selv om de fleste er mer interessert i nye streaming-artister og electronica, har rocken levd et parallelt liv, og dette i beste velgående. Rocken, og spesielt norsk metall er en viktig del av By:Larm festivalen, også fordi metall og liknende representerer noe som også slår an i utlandet. Norsk rock er på mange måter en eksportslager som mange rundt om kring i verden mottar med åpne armer, både fordi det er snakk om kvalitet, men også fordi varemerket Made in Norway gir et ekstra incentiv til de som liker det hardt, dystert og brutalt.

Blant de rundt 200 bandene som opptrådte kunne man finne rundt 20 som passer inn i kategoriboksen rock, uten videre definisjonsproblemer. De harde sjangeren som bidrog til å sette Norge på kartet, skal igjen få en rettmessig og velfortjent plass, også hos en bransje, som til tider har behandlet norsk rock ganske stemoderlig.

Okkultokrati gjorde det bra på By:Larm 2017

En personlig favoritt før By:Larm 2017 hadde gått av stabelen, var de harde gutt fra Okkultokrati. Musikken er skitten og uhemmet, samtidig som musikken sitter tett og som den skal. Man kan lukte aggresjonen i lufta, og man blir egentlig inspirert til å fornærme å slå, selv om man som regel skikker seg. Hele arrangementet ledes an av solid kontroll på Bassen, noe som blir mesterlig utført. Det er ikke ofte man kan rose en bass-gitarist, men hos Okkultokrati tiltrekker denne seg en stor oppmerksomhet.

Bandet spilte på Vulkan scene, som var en av de to viktige rockescene for langhelgen, og lyktes godt med å sette publikum i kok.

Litt skryt av Vulkan Arena

Dette er en opptreden som gir håp til de som setter sin lit til at vi også i fremtiden kommer til å ha et levende rocke-miljø. Det som skjedde på Vulkan Arena i løpet av helgen, var i det store og hele også en fornøyelse å overvære. Lokalene og fasilitetene er pene, muligens for pene for dem som liker det litt røffere. Likevel er det ikke første gang at det vises frem ting på Vulkan, som man vanligvis ikke ser i fasilitetene til et penere hotell. Vulkan Arena har utviklet seg til en scene som tar imot artister på forskjellige nivåer og innen varierte sjangre.