Hva trengs i en metal-gitar?

Gitarspillere flest kjenner til at det ikke holder med én gitar. Da er det godt det finnes flere modeller å gå for. Dersom du spiller metal, så er det visse gitarer som gjør seg bedre enn andre innen sjangeren. Med et kredittkort for finansiering av ny gitar, nærmer du deg drømmegitaren.

Gå for gitaren som passer deg

Ved å sammenligne kredittkort, finner du informasjonen du trenger til finansiering av en ny gitar. Renten er individuell når det gjelder kredittkort, og du må sende inn lånesøknad for å få nøyaktig rente. Det vil være helt uforpliktende å søke. Når du spiller metal er det flere gitarer å velge mellom. Den beste el-gitar til metall er den som er behagelig å spille på og lar deg få de rette tonene for musikken du spiller. Det må ikke nødvendigvis være en spesifikk gitar for å kunne spille sjangeren i seg selv. Soapbar pickuper gir ikke samme metning som et par med aktive humbuckere. De har gjerne fin knurring og mellomtone. De gir flott forvrenger-lyd, i tillegg til å dekke en rekke ulike toner. Det å ha en metal-gitar kan hjelpe på å nå de vanvittige gain-tonene som er vanlig i metal, men du må ikke ha en spesifikk type gitar til dette. Single-coil pickuper kan virke rått i innstillingen for metal. For å oppnå de supertunge, druknende tonene, er de beste metal-gitarene designet for å gjøre det enklere for deg. Både maskinvaren, elektronikken og gitarkroppen er spesielt bygget for å trekke frem de beste tonene i metal.

Stemming av gitar

Flere metal-gitarer er nedstemt, men ikke alle. Noen av de tyngste riffene er skrevet i E-standard. En nedtoning er en sikker måte å fremme den røffe gitarlyden i sjangeren. Det finnes ulike måter å gjøre det på. Enkelte metal-gitarer har mer ebb seks til syv strenger. Det finnes til og med gitarer med åtte strenger, som normalt gir en ekstra lav B og F#. En baryton-gitar har lengre skalalengde vanligvis på 27. Den er normalt stemt fra B til B, en fjerdedel lavere enn standarden. Intervallene mellom de seks strengene er de samme, hvor alle akkordformene forblir de samme. Du er bare i en lavere toneart og kan spille mye lavere toner. Det finnes gitarer med standard Tuning, men som har utvidet skalalengde. Det betyr at de vil være godt nedtonet. Gitarer med vanlig skalalengde utstyrt med gauge-strenger, kan stemmes ned. Formen på gitaren varierer, men det betyr ikke at du må ha en gitar med spisse kanter. Disse passer godt inn i metal-estetikken, men er gjerne ikke fullt så komfortable i sittende stilling. Skal du spille inn mye hjemme, er det greit å ha prøvd om gitarkroppen er behagelig å spille på i studioet.